lördag 28 november 2009

Träningen gav utdelning!

Så var man äntligen hemma efter en lång dag i Rimbo med tre spelade matcher. Eftersom jag varit hängig i några dagar så känns det väldigt skönt att komma hem och få vila upp sig inför söndagens träning.

Innan matchen pratade vi om att vi skulle försöka tänka på det vi gjorde förra träningen. Det vill säga ta kroppskontakt i försvarsspelet och stöta på motståndarnas skyttar. Oscar Molund i målet hade inte en så värst lätt uppgift då vi inte kom ut tillräckligt bra på motståndarnas superskytt. Vi låg under med fyra mål i halvtid men efter en riktigt bra halvlek där vi kände att vi faktiskt KAN stoppa motståndarna om vi bara spelar tillräckligt aggresivt så blev siffrorna till slut 16-12 till Enköping. Eftersom försvaret blev bättre blev det också lättare skott på mål och Jacob lyckades stoppa en hel del skott.

Vi tog med oss det fina försvarsspelet inför match nummer två. Mot Vassunda IF som vi förlorat mot två gånger tidigare. Jesper Wiklund verkade ha käkat taggtråd innan matchen för han gick in och fullkomligt bombade sönder Vassunda. Jag kan ha fel men jag tror att grabben gjorde sju av våra åtta mål. Många mål kom på pass från Morgan som drog på sig två försvarare och spelade vidare till Jesper som då hyfsat enkelt kunde skjuta i mål. Trots att vi inte spelade så otroligt bra framåt (mycket pga Vassundas duktiga målvakt) så var vi fullständigt LYSANDE i försvarsspelet. Bara fem insläppta mål! Robin och Oscar Jansson delade på uppgiften som målvakt. Slutresultatet 8-5 var väldigt rättvist och alla grabbar kände sig stolta och det gjorde jag också.

Sista matchen mot Rimbo gick av bara farten och vi fortsatte med det fina försvarsspelet men nu gick dessutom anfallsspelet hur bra som helst. Robin på kanten satte några riktigt snygga kantavslut där han verkligen hoppade in och sköt. Några gånger efter genombrott också. Oscar Jansson visade att han blir att räkna med då han fullkomligt sprang sönder Rimbo och gjorde en hel del mål. Johan, Isak och Jesper delade på målvaktsarbetet i denna match och gjorde detta på ett bra sätt. Jacob som slet hårt hela dagen fick också skjuta några mål på slutet.

Arvid slet hela dagen och var inte rädd för att ställa sig framför motståndarna trots att dom många gånger var större. Arvid, du har ett lejonhjärta! Philip tog också ett bra ansvar bakåt och hade några riktigt bra skott på målvakten. Liam gjorde en formidabel insats i försvaret under alla matcher och lyckades också med en snyggt skott i krysset. Isak gjorde också ett snyggt jobb bakåt och lyckades också han göra några mål i första matchen. Johan kämpade på och jag minns speciellt en attack där han fullkomligt kastade sig in i en lucka bland tre motståndare. Bollen gick inte in men sättet han satsade på hade allt man som coach kan önska. Det var härligt att ha Oscar Molund tillbaka också som varit sjuk i omgångar. Vi behöver Oskars snabba fötter i vårt lag.

Totalt sett så är jag jättenöjd med matcherna. Ni är fantastiska grabbar och jag hoppas vi fortsätter att träna hårt så att vi blir ännu bättre! Det var kul att se att förra veckans träning med "tuffa tag" som tema gav utdelning. Vi ses på träningen imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar