måndag 28 mars 2011

Årets bästa P99-match

Det blev en väldigt speciell söndag i Vattholmaskolans Sporthall. Till att börja med så var det match mot Enköping med P00. Alla var kallade denna dag (även 01) och efter en bra första halvlek (3-5) så fick vi till slut ge oss mot Enköping (seriesegrarna) som höll tätt hela andra halvlek.

I den andra matchen mot HK Ceres PC så var det ett riktigt biffigt gäng vi mötte. Motståndarna hade bara 98:or förutom en 00:a och två 97:or. Vi ställde upp med 99:or och 00:or för egen del. Vi pratade innan matchen om att vi skulle hålla tätt i mitten och tillåta kantskott. När matchen drog igång chockstartade HK Ceres och gjorde 4-0 på mindre än fyra minuter. Våra pojkar såg helt vilsna ut. Efter en snabb timeout så kom vi igång mycket tack vare en liten gosse med ett stort hjärta. ROBIN! Robin kom igång och lurade sin försvarare gång på gång trots att försvararen var dubbelt så tung som honom själv och minst ett huvud längre. Det var riktigt härligt att se. I halvlek var det jämnt och i början av andra fortsatte vi att köra på och nu kom Jesper Viklund igång och hade några riktiga klassmål (underarmsskott uppe i krysset bland annat). Med fyra minuter kvar av matchen stod den 18-14 till oss.

Här fick vi dessvärre alla lära oss en läxa. Jag tog timeout och berättade för killarna att nu skulle vi vara kalla och inte avsluta snabbt och om vi bara höll tätt bakåt så skulle det gå bra. Det första vi gör efter timeouten är att gå fram och skjuta, precis som vi INTE skulle göra. Tyvärr började vi alla slarva och gjorde ingenting av det som vi hade planerat utan vi sköt för fort och motståndarna lyckades till slut kvittera med två sekunder kvar på matchen.

Vi var så klart besvikna efter matchen eftersom vi var så nära men efter en stund förstod vi vilken bra match vi hade gjort. 18-18 jämfört med matchen mot HK Ceres sist som slutade i förlust med 27-11.

Flera spelare var bra den här dagen och vi gjorde bland annat en linjemål men Robin var kung (8 mål) och Jeppe Viklund var prins (7 mål). I sista matchen mot Enköping var alla mentalt slut så det blev ordentligt med pisk men det var en härlig P99-match. Fint slut på helgen!