måndag 29 mars 2010

Blandat spel i mini DM

I helgen spelades mini-DM i Märsta som var ett jättebra arrangemang. Tre planer och massor av matcher hela tiden. Vi skötte oss ganska bra tycker jag och det blev två segrar och två förluster.

Vi började med att möta HK71 som vi aldrig spelat mot förut. Trots att vi dominerade matchen så var det målmässigt jämnt och vi vann till slut med en boll efter att Robin gjort det avgörande målet på slutet - härligt Robin! Matchens spelare var dock Mogge som var grym på sin kant!

I match två väntade Rimbo som gjorde en riktigt bra match. Vi spelade inte dåligt men var å andra sidan inte riktigt på tårna. På något sätt lyckades vi ändå vinna matchen med två mål. Vi spelade riktigt hårt i försvaret, på gränsen till fult. En av Rimbospelarna fick bland annat sin tand utslagen! Nu är det värt att nämna att det var en mjölktand som mer eller mindre redan hade lossnat men i alla fall!

I match tre fick vi möta riktigt bra motstånd i form av Skånela. Skånela var passningsskickliga och tekniskt duktiga och dominerade matchen från start. De visade upp ett brett spel med bra finter, underarmsskott och kontringar. Oscar Jansson som brukar hålla tätt i målet fick se bollen passera honom 7-8 gånger på en halvlek. I andra halvlek spelade han ute och det var ett helt annat lag som kom ut på banan. Oscar Jansson insåg att det var fart som gällde för hela slanten och gjorde några riktigt snygga och kraftfulla mål - det var härligt att se. Mogge hoppade in i målet i andra halvlek och gjorde detta riktigt bra. Slutresultatet blev 12-6 till Skånela.

I sista matchen mot Irsta 2 så var bensinen slut i våra motorer. Vi blev fullkomligt överkörda av Irsta även om resultatet bara blev 8-4 så var vi aldrig i närheten av att vinna. Det var trötta fötter och ben vilket ledde till att vi kom sent in i situationer och detta ledde i sin tur till att vi många gånger spelade riktigt fult. Detta kan bero på att vi är dåliga på att vila mellan matcherna. Istället springer vi omkring och leker. Nu är ju grabbarna bara barn och självklart måste man också få ha en massa skoj men jag tror att detta påverkade oss.

Totalt sett var jag nöjd med själva spelet i försvaret. I anfallet har vi en bit kvar och vi måste fortsätta att träna. Rom byggdes inte på en dag och inte heller Storvreta HK. Det tar tid att bli bra men med en fortsatt bra och rejäl träning ser vår framtid ljus ut.

Under april fortsätter vi att träna på tisdagar. Söndagarna är inställda framöver. Skulle någon redan nu vilja ta en paus från handbollen är det bara att höra av er. Jag vet att fotbollen och många andra sporter ligger i startgroparna. Ni som vill får fortsätta att träna. Det är nu som vi har chansen att jobba ikapp de andra lagen.